"><< NEWER ENTRIES Trädgård framsida (sid 2 av 3) ">OLDER ENTRIES >>
:. Börjat gräva för stödmurEDITDELETE 2004-05-20
Börjat gräva för stödmur

När vi väl provat att lägga dit slipern på sin plats vid cykelstället så insåg vi att det är för stor nivåskillnad mellan högra och vänstra sidan så det behöver fyllas ut lite för att jämna till detta.

Men eftersom det sen en lite bit ytterligare till vänster är en brant ner så behövs det en stödmur för att hålla ordning på markutfyllnaden. Det finns idag en gjuten mur som går ut en viss del från huset, så den tänkte vi förlänga. Bara att sätta igång att gräva...

Tell a friend   Print article   Parahead
:. Grävt för cykelställetEDITDELETE 2004-05-16
Laila målar husgrund

Idag blev det en hel del gjort rörande cykelstället. Vi fortsatte gräva ur den plantering som varit där innan, vilket tog sin lilla tid. Det var en del störe rötter som måste bort och all den matjord som legat där fick nu fungera som utfyllnad på ett ställe i gräsmattan där det sluttar lite väl mycket.

När vi väl grävt bort det jordlagret började vi klura på om man kanske inte skall måla om livet på huset (dvs ytan mellan marknivån och upp till där putsen börjar) eftersom det var frilagt så långt ner nu. Den har haft en tråkig brun färg och inte varit speciellt rolig. Framför cykelstället tänkte vi ha en sliper liggandes halvt nergrävd, dels som estetisk avgränsare men framför allt så att gruset inte åker ut i gräsmattan mer än onödigt.

Sagt och gjort, en tur till ByggOle för att inhandla färg, sliper och lite övrigt material, notan slutade på 725:-. Tyvärr hade de ingen sån där brun banvalls sliper så vi fick köpa en vanlig tryckimpregnerad klass A sliper (125 x 125 mm) som vi sen tjärade in istället, så nu luktar det båtvarv hemma på tomten.

Eftersom livet på huset skulle målas i två omgångar och klockan började bli sen så hann vi inte riktigt med hela huset utan har tagit pannrumssidan (2 ggr) och framsidan (1 gång) än så länge.

Tell a friend   Print article   Parahead
:. Jobbat i trädgårdenEDITDELETE 2004-05-09
Tilltänkta cykelstället framför pannrummet

Idag har vi satt igång med planteringen på framsidan igen, det ena leder dock till det andra. Eftersom vi först skall ta bort det jord/gruslager som nu finns där och ersätta det med riktig såjord måste vi ha nånstans att göra oss av med den massan. Först tänkte vi fylla ut en del i gräsmattan som sluttar rätt mycket, vilket ledde till att vi även grävde upp och placerad om den rosbuske som stod där. Ny placering blev i slänten precis vid vägen.

Men eftersom det visade sig vara mer grus än jord i planteringen så bestämde vi oss för att göra om den yta som är framför pannrummet till ett cykelställ med grusad yta. De buskar som nu växer där är rätt yviga och inte alltför snygga, så de blev kapade längs med fotknölarna. Däremot stod det en buske en bit ut från huset som vi har grävde upp och istället har placerat i slänten bredvid den stora rosenbusken vid soptunnan.

Vi började även gräva en del där cykelstället skall vara, men inte alltför mycket hans med, arbetet är iallafall påbörjat.

Tell a friend   Print article   Parahead
:. VibrationsmätareEDITDELETE 2004-04-17
En vibrationsmätare

När vi kom hem igår så stod den här prylen i rabatten och tickade som en bomb. Grannen håller nämligen på och bygger ut och skall även spränga på tomten, så denna mätare registrerar vibrationerna i vårt hus.

Vad jag inte fattar är varför den skall stå här över helgen? Det borde väl bara vara intressant att mäta när de spränger? Nåja, det lär ju inte bli så mycket grävt i rabbatten med den stående där iallafall...

Tell a friend   Print article   Parahead
:. Jasminen har blivit klipptEDITDELETE 2004-04-03

Laila har klippt ner jasminen som står precis bredvid uppfarten. Det är inte så himla lätt eftersom den växer väldigt tätt och är även väldigt hög med långa spretande grenar. Även äppelträden fick sig en ny omgång av de högre grenarna...

Vi införskaffade även en säckatör på stång för ändamålet. Först var vi och tittade på en värstingmodell hos ByggOle, med vinkelbart huvud, teleskop stång m.m. Problemet var bara priset, de hade två modeller, antingen 650:- eller 900:- beroende på längden. Så vi kikade vidare lite och hittade istället på ICA Maxi endast själva säckatördelen och köpte till ett skaft, 100:- istället...

Själv städade jag bilen invändigt och tvättade den utvändigt. Känns inte som den fick sig en riktig ordentlig städning men det värsta gruset inuti och utanpå försvann iallafall.

Tell a friend   Print article   Parahead

"><< NEWER ENTRIES ">OLDER ENTRIES >>